Heeft u vragen? Bel 0314 – 343 230 of stuur een WhatsApp Whatsapp

3 tips om groene aanslag op uw tuintegels te verwijderen of te voorkomen

14-04-2022

Bij het uitkiezen van uw tuintegels heeft u vast niet gekozen voor de kleur groen. Groene aanslag verwijderen is vaak ook geen favoriete hobby, zelfs niet van de meest fanatieke tuinders. Hoe maakt u dit werkje eenvoudiger? En wat bestrijdt het beste groene aanslag op uw tuintegels? Lees hieronder dé 3 gouden tips! 

Wat is groene aanslag?

Onkruid! Dat is wat groene aanslag in feite is. Mossen en algen die graag op donkere en vochtige plekken groeien. Niet bepaald een fraai gezicht en ook nog eens gevaarlijk. Zeker bij nat en vochtig weer, want groene aanslag veroorzaakt gladheid op uw tuintegels. Pas daarom zeker op dat u dan niet uitglijdt met alle gevolgen die daarop volgen. Genoeg redenen om die groene aanslag van je tegels te verwijderen, toch?

Wanneer kunt u groene aanslag op uw tuintegels het beste verwijderen?

Het voorjaar is hier de uitgelezen kans voor. De eerste zonnestralen komen tevoorschijn, minder regen en éindelijk de tijd om van uw tuin te genieten. Daarbij hoort een schoon terras, zonder groene aanslag.  Let wel op dat u niet te vroeg begint! Hoe verleidelijk het ook is om bij de eerste zonnestralen de tuin in te gaan, is het beter om te wachten op iets hogere temperaturen. Minimaal boven de 10 graden, maar wachten op een temperatuur boven de 18 graden is nog beter! Minimaal 2 zonnige dagen in aantocht en een temperatuur rond de 18 graden? Ga dan snel aan de slag! Dit is namelijk dé ideale weersomstandigheid om die groene aanslag van je tuintegels te vegen. 

Voorkom de groei van groene aanslag

Een goede afwatering in je tuin ontzorgt. Er blijft hierdoor geen water liggen op je bestrating waardoor groene aanslag de kans niet krijgt om te groeien. Vaak heeft een groene tuin beter afwatering dan een betegelde tuin. Kan het regenwater wegzakken in de grond, dan heeft u minder kans op groene aanslag en minder overlast van andere plagen zoals mieren. Geen groene aanslag en geen groene vingers? Plaats watergoten om het regenwater naar een plek te leiden en maak het grondwater. Niet alleen geen last meer van overtollig water, maar ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

Wilt u ervoor zorgen dat de groene aanslag véél minder aanwezig is op de tuintegels? Maak dan gebruik van de impregneermiddelen van Varistone. Verminder hiermee de wateropname van de tegels, hierdoor wordt uw sierbestrating minder snel groen en is ook nog eens eenvoudig te reinigen. 

Maak gebruik van groene aanslagreiniger Varistone Green Ex

Gebruik de Varistone Green Ex op alle betonoppervlakken, natuursteen, keramiek, hout, glas, kunststof, stuclagen en verschillende metalen. Spuit, giet, borstel of schrob de aanslagreiniger op uw tuintegels. Na enkele dagen verwijdert u dode wieren, alg en vuil met een harde waterstraal van uw terras af. De Varistone Green Ex verwijdert de groene aansluit zonder schadelijke nawerking en dampwerking voor het milieu. En niet geheel onbelangrijk; Varistone Green Ex werkt lang na. Dat betekent dat de groene aanslag voor lange tijd wegblijft. Benieuwd naar de Varistone Green Ex, bekijk het dan snel hier.

Dé echte No go: de hogedrukreiniger

Een methode die veel wordt gebruikt. Dit is een snelle oplossing, maar is van korte duur. Bij betonsteen en natuursteen bestrating zorgt een hogedrukreiniger zélfs voor beschadiging van de toplaag van de steen. De toplaag is een beschermlaag voor vocht en vuil. Je kan dus al raden wat er hierdoor gebeurt. De steen wordt ruwer waardoor deze sneller vervuiling en aanslag opneemt.  Net als de bekende tip: azijn. Dat is een oplossing, maar zeker niet milieuvriendelijk! Ook houtas, zout, groene zeep en chloor zijn een echte no go! Al deze middelen zijn schadelijk voor de bodem, planten, ons water en ook voor de tegels.

Meer bekijken?

Bekijk hier het volledige aanbod onderhoudsmiddelen. Advies nodig? Kom dan gewoon even langs in onze showtuin en vraag onze specialisten alles wat uw nodig heeft voor uw tuin!