Heeft u vragen? Bel 0314 – 343 230 of stuur een WhatsApp Whatsapp

Dé tuintrends van 2023

31-03-2023
De afgelopen weken hebben we bij A18 Sierbestrating hard gewerkt aan onze showtuin om de nieuwste trends voor het tuinseizoen 2023 te kunnen presenteren. Bij A18 Sierbestrating hebben we oog voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van tuinontwerpen en materialen, en we zijn dan ook blij dat we je nu al kunnen vertellen welke tuintrends je kan verwachten in 2023.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is al enige tijd een belangrijk thema en deze trend zet zich ook door in de tuinwereld. Mensen hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en ecologie en willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Daarom kiezen steeds meer mensen voor gerecycleerde of duurzaam vervaardigde materialen. Bij A18 Sierbestrating hebben we al langer oog voor deze trend en bieden we dan ook een uitgebreid assortiment van duurzame materialen.

Als we het over duurzame materialen hebben, dan hebben we het over de Rainbloxx van ACO Watermanagement. De Rainbloxx is een infiltratiebuffer dat water laat insijpelen in de ondergrond. Zo vermijd je wateroverlast bij hevige regenbuien en verdroging van de bodem bij lange periodes van droogte. Door de unieke vorm van de Rainbloxx, die bestaat uit een honingraatstructuur, wordt het water gelijkmatig verdeeld en zo houd je zonder kostbare ingrepen al het regenwater in de tuin.

Een ander duurzaam product dat bij A18 Sierbestrating verkrijgbaar is, is de Keigrassteen van Kijlstra. Deze steen is gemaakt van hoogwaardig beton en biedt door zijn open structuur de mogelijkheid om groen te laten groeien tussen de stenen. Dit zorgt niet alleen voor meer groen in jouw tuinpaden en opritten, maar ook voor een betere waterdoorlatendheid. Daarnaast heeft de Keigrassteen een lange levensduur, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is dat ook nog eens tot een mooi en natuurlijk resultaat leidt.

Natuurlijke kleuren en vormen

Een tweede trend die we in 2023 gaan zien, zijn natuurlijke kleuren en vormen. Warme aardetinten zoals beide, greige, bruin, zand, terracotta en warm oranje zullen de overhand nemen. Deze kleuren creëren een rustgevende sfeer en doen denken aan de warmte en rijkdom van de natuur.

Maar ook vormen zullen in 2023 geïnspireerd worden door de natuur. Waar we voorheen vooral strakke en hoekige designs zagen, gaan we nu meer ronde en organische vormen zien. Organische vormen geven je tuin een speels en gezellig karakter. Denk hierbij aan ronde palissades, tegels, of ronde plantenbakken.

Om met de trend mee gaan hebben we ons assortiment uitgebreid met twee nieuwe soorten klinkers: de Dikformaat XL (28x7x8 cm) & de Antieke trommel longstone (10x30x7 cm). Deze klinkers hebben een natuurlijke uitstraling en zijn bij A18 Sierbestrating beschikbaar in verschillende kleuren. Hiermee bieden we een betaalbaar alternatief voor de traditionele kleiklinkers, die momenteel erg duur zijn door de hoge productiekosten.

Hybride keramische tegels

Door de stijgende prijzen voor Full Body keramische tegels (2 cm + 3 cm dik) zijn de Hybride keramische tegels (1 cm + 3 cm dik) in volle opmars. Het grote voordeel van de Hybride keramische tegels is dat er maar 1 cm aan klei en gas nodig is en 3 cm aan beton, waardoor de productiekosten aan klei en gas voor meer dan de helft lager zijn dan bij Full Body keramiek. Bovendien kunnen Hybride keramische tegels (in tegenstelling tot Full Body keramiek) in een zandbed verwerkt worden, wat de verwerkingskosten nóg verder verlaagd.

Eén van de Hybride keramische tegels verkrijgbaar bij A18 Sierbestrating is de Cerasun-serie van Redsun. Deze tegels hebben zoals gezegd een keramische toplaag van 1 cm dik en een betonnen onderlaag van 3 cm dik. Zo bieden ze de voordelen van keramiek, zoals duurzaamheid en onderhoudsgemak, gecombineerd met de voordelen van beton, zoals een lagere prijs en verwerkingsgemak. Geniet van een kras-, UV- en weersbestendige tegel die ook nog eens in een ondergrond van zand of split gelegd kan worden. Bezichtig alle nieuwe kleuren van de populaire Cerasun-serie in onze showtuin. Andere Hybride keramische tegels die we aanbieden zijn GeoCeramica van MBI en KeraTwice van het merk Excluton.

Nieuwigheden bij A18 Sierbestrating

Naast de nieuwe kleuren van de antieke trommelstenen van Kijlstra, de Cerasun-serie én de KeraTwice hybride serie van Excluton, hebben we ook het aandeel van de GeoProArte stenen in ons assortiment vergroot.

Het afgelopen jaar zijn we gestart met de verkoop van GeoProArte tegels. Dit zijn betontegels met een keramische coating. Hierdoor zijn er eindeloos veel mogelijkheden qua design. Daarnaast zijn de GeoProArte tegels duurzaam en onderhoudsvriendelijk dankzij de unieke verzegeling. Vanwege het grote succes en de gunstige prijs-kwaliteit verhouding denken wij bij A18 Sierbestrating dat deze tegels dé trend worden in 2023.

A18 Sierbestrating

Voor de nieuwste tuin trends ben je bij A18 Sierbestrating aan het juiste adres! Wij hebben niet alleen een uitgebreid assortiment, maar ook de kennis en expertise om je te helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw tuinproject. Bovendien beschikken wij over grote voorraden, waardoor wij snel kunnen leveren en je snel van jouw producten kan genieten. Bezoek onze website www.a18sierbestrating.nl voor meer inspiratie of kom gerust langs in onze showtuin voor advies op maat. Het belooft een prachtig tuinseizoen te worden en wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomtuin- of terras!