Heeft u vragen? Bel 0314 – 343 230 of stuur een WhatsApp Whatsapp

Waar moet u op letten bij het uitzoeken van keramische tegels?

07-06-2022

Het is lente en veel mensen gaan weer met veel enthousiasme de tuin in. Zorgeloos genieten zonder al te veel onderhoud is tegenwoordig de wens voor (bijna) elke tuin. Toch doen we steeds meer in de tuin. We zitten niet meer alleen in de tuin aan een eenvoudige tuinset met parasol, maar leven steeds meer buiten, ook als het weer even wat minder is. Dat zien we in de loungesets, uitgebreide buitenkeukens, jacuzzi’s en overkappingen. Dit betekent dat de kwaliteit van de producten, zoals tuintegels, van steeds hogere kwaliteit moeten zijn. Keramische tegels zijn hierdoor sterk in opmars, want met schuivende stoelen, hoge hakken, buitenspelende kinderen is het van belang dat uw tegels beschermd worden. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken waar u op moet letten bij de keuze voor dit materiaal. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder.

 

Keramische tegels zijn er in verschillende diktes te verkrijgen. De minimale dikte voor de tegels buiten is 2 cm oplopend tot wel 5 cm. Een keramische tegel van 2 cm dik moet u in een drainagemortel van 6 cm dik verwerken, u verlijmt de keramische tegel met een TH-Hechtmortel op het drainagemortel. Een keramische tegel van 3 cm, 4 cm en 5 cm dik kunt u in een zandbed leggen, als u de keramische tegels gaat invoegen met een voegmortel adviseren wij u om het zandbed te stabiliseren met de Stabimix Ondergrondversteviger.
Dé voordelen van keramische tegels.

Keramische tegels zijn kleurvast, bestand tegen krassen en onderhoudsvriendelijk. Zélfs vlekken van rode wijn of vet van de barbecue zijn eenvoudig te verwijderen. De minimale dikte voor de tegels buiten is 2 cm oplopend tot wel 5 cm. Dankzij een anti sliplaag, welke meegebakken is met de tegel, zijn ze niet glad en slijt de tegel dus minimaal. Hieronder zetten we speciaal voor u de belangrijkste kenmerken van de keramische tegel op een rij:

Duurzaam;

Slijtvast;

Stoot- en krasbestendig;

Uv-bestendig (dus kleurvast);

Milieuvriendelijk;

Onderhoudsarm.

“Onderhoudsvriendelijk terras met de Varistone LM Aqua. Nooit meer last van mieren, onkruid en opspattend zand na regen!”

Nadelen van keramische tegels

Natuurlijk hebben keramische tegels ook nadelen. Het materiaal heeft een hogere aanschafprijs dan betontegels en het invoegen met voegmortel brengt extra kosten met zich mee. 

Kiezen voor keramische tegels of toch betontegels?

Keramische tegels zijn makkelijker te onderhouden en verkleuren niet door de verschillende Nederlandse weersomstandigheden. Betontegels hebben deze voordelen niet. Daarentegen ligt de aanschafprijs van betontegels lager dan die van keramische tegels, waardoor de keuze hierdoor kan vallen op betontegels in plaats van keramische tegels. 

Meer informatie over keramische tegels?

Bekijk direct al onze keramische tegels op onze website of laat uzelf inspireren en adviseren in onze showtuin! Onze showtuin is geopend van maandag tot en met zaterdag, waar onze collega's voor u klaarstaan! Vragen? Stel direct uw vraag via info@a18sierbestrating.nl of telefonisch via 0314-343230.